onsdag den 31. august 2011

Biblen kom i går!...

Altså MIN bibel.. Den her:


Panduro Hobby kataloget :) - ja hvad troede du??
Min mands bibel plejer at være det store katalog fra Harald Skrald (også kaldet Harald Nyborg).. Men sådan er vi jo så forskellige ;).
Jeg sidder og nørkler lidt.. Med lidt af hvert... Emilie sover og hun sover længe den her gang (så har jeg lige lidt ekstra mor-tid) - skønt!


Har bl.a. fået lavet den søde filt ugle, en filt bil og en halskæde med fine pastelfarvede keramik perler :). Halskæden hænger (på billedet) over en af vores skabslåger i soveværelset - vores låger har vi tapetseret med fint blomstret tapet fra XL Byg. Det er noget pænere end de gammeldags meget mørke lakerede låger...

tirsdag den 30. august 2011

Emilies barnedåb

Tirsdag morgen og endeligt frisk igen efter Emilies barnedåb..! Det var en fantastisk dag! Simpelthen...

Dagen startede for mit vedkommende ved 7-tiden, op og gøre mig selv klar og forberede de sidste småting til det store ryk-ind.. Det meste havde jeg klaret lørdag, så det var ikke så slemt :). Dernæst var det Oliver der skulle spises af og i tøjet, og til sidst op med Emilie, som bare kom i en body så hun var klar til at få dåbskjolen da vi kom i kirken. Og så afsted til Sct. Mortens Kirke kl. 9.20. Da vi ankom i kirken (de har et super fint "lege-omklædnings-rum" hvor man bl.a. kan tage børnene med ud hvis de bliver for urolige), fik jeg ammet Emilie og givet hende dåbskjolen på - dåbskjolen er fra min fars side og er meget gammel. Min oldemor (min fars mors mor) havde den på ved hendes dåb i 1893! Så den ER gammel. Og lidt mør i stoffet ;)... Så det var med yderst forsigtighed at jeg gav Emilie den på, men så slem var den nu slet ikke... Min farmor værner om den. Meget! Så det er hende der håndvasker, stryger og nusser om den her kjole, så man tør næsten ikke røre den.. Så da hun foreslog at hun strøg den inden Emilies dåb, sagde jeg bare ja tak :).
Nå men tullen fik kjole på og vi gik ind i kirken - den smukkeste kirke i Randers! Uden tvivl. (Ja, Kristrup Kirke er også smuk, men der er altså bare noget ekstraordinært over Sct. Mortens Kirke).
Emilie blev lidt småtræt under prædiken og da vi kom op til døbefonden var hun stort set faldet i søvn, meeen hun skulle da lige være med i hvad der nu skulle ske. Hun klarede det super fint og sagde ikke en lyd, og da vi kom ned og sidde igen, faldt hun i søvn - og sov stort set til vi gik ud af kirken igen. Helt perfekt :).


Efter den kirkelige del af dåben, tog vi billeder af døbefond, faddere osv., Emilie fik noget andet tøj på og så kørte alle mand ud på Fjord Gården - her fik vi brunch og det var bare SÅ lækkert. Vi var virkeligt positive overraskede - ikke fordi vi ikke troede det ville være godt, men vores forventninger lå i hvert fald ikke SÅ højt! Mums! Bestemt ikke sidste gang vi vælger Fjord Gården til et arrangement. Vi var 38 i alt (inkl. vores Emilie og lille Frederik, som er kun 12 dage ældre end Emilie). Udover de 2 helt små, var vi 26 voksne og 10 børn - 3 af dem, var de 2-årige Oliver, Laura og Melina - og de legede  bare så godt. Oliver og Laura spænede rundt om bordene med høje hvin, og de faldt og tumlede oveni hinanden, og hyggede sig bare så meget :). Skønt. Vi andre nød maden og ungernes leg, og fik snakket lidt på kryds og tværs. Da vi havde spist, gik Oliver, Jonas og jeg i gang med gavebordet. Og hold nu op et gavebord! Oliver begyndte at flå papir af (lidt svært at forstå at pakkerne ikke var til ham, når nu han havde et mindst ligeså stort gavebord til hans 2-års fødselsdag ugen før)! Men vi lod ham (til dels) gøre det. Han mistede hurtigt interessen da han kunne se at det alligevel ikke var spændende legetøj... :)
Emilie fik bl.a. en lilla Bobles elefant og en lilla fisk, en lilla Miniature vinterjakke, sengetøj fra Gaia & Ko., sengetøj fra Katvig, penge, sølvflag, bamser, Brio dukkevogn, rød trædukkevogn med hjemmesyet dyne og pude til, hvid Tripp Trapp højstol, dagmarkors i guld, Hoptimister, bestik og meget andet! Meget overvældende...

Ved 14 tiden kørte vi allesammen hjem til os. Emilie faldt i søvn i bilen og ænsede slet ikke virakken omkring hende da vi tog hende med ind!


Hjemme havde vi stillet an med kaffe, sodavand, øl, vand, juice, saftevand, chips og 3 slags kager :) - kagerne var en TUC kage (ja nemlig! salt kiksene!) som min mor havde bagt, en chokoladekage som min tante havde bagt og en banankage som jeg selv havde bagt. Og der var selvfølgeligt ALT for meget! Da folk havde spist, hygget og snakket, begyndte de så småt at køre hjem, men 2 hold venner blev og hjalp med at rydde op. Mændene hentede pizzaer og så tog de sidste hjem ved 20 tiden. Og SÅ var vi trætte! En lang dag som sent vil blive glemt :). Tak til jer allesammen for at have gjort Emilies dag til noget helt specielt!

fredag den 26. august 2011

Et par kreative dage...

Ikke at jeg forstår hvor overskuddet kommer fra, men selvom Olivers fødselsdag krævede en del overskud fra min side, så har jeg alligevel haft tid til (taget mig tid til måske?) at være lidt krea... Har lavet bordkort til Emilies dåb (ikke at de krævede ret meget kreativitet)...


Og så har jeg hygget mig lidt med at lave en barnevognskæde... Af uldkugler fra Søstrene grene... Emilie manglede lidt at kigge på, så nu prøver vi om ikke den kan bruges :).



Har også fået lavet en halskæde med keramik perler og et billede med cirkler klippet i fint papir (stærkt inspireret af motherblogger her - men det må blive vist frem en anden dag :).

Nååå ja, og så var min bedste så sød at komme forbi med en Erik Kold bøtte til mig.. Og som hun sagde så "kan man jo ikke forære sådan en væk uden der er noget i", så der var lige en pose kaffe deri til mig :). Den er altså lige tilpas retro til at den er fed! Må have udvidet min samling :)...


Olivers fødselsdag

Så kom vi på den anden side af Olivers fødselsdag! Pyyyh et par hårde dage ;). Han havde fødselsdag fredag, hvor vi havde besøg af børnene fra dagplejen. Det var SÅ hyggeligt - søde unger hele banden :). De havde endda en fin gave med til ham - et "Cars" spandesæt med ting til sandkassen. Oliver elsker biler! De fik boller og frugt og selvfølgeligt et glas mælk til ;).
Om eftermiddagen havde vi besøg af vores søde naboer - det er et ældre par, som er lige så gode som dagen er lang! Dejlige mennesker og bedre naboer fåes ikke... (Den anden dag havde manden derinde været i gang med at klippe hæk og så tog han da også lige vores da han var i gang!) Dem skal ungerne nok få stor glæde af også - de har både is og legetøj til Oliver stort set hver gang vi render ind i dem!
Om aftenen skulle min mand til firmafest, så ungerne og jeg tog på Bones og spiste sammen med min mor og hendes mand. Perfekt spisested når man har børn med - og så smager maden jo også godt :). Da vi kørte derfra i bilen, fløj en helikopter hen over os og landede ret tæt på os, så jeg kørte selvfølgeligt efter den for at Oliver kunne kigge nærmere på den store maskine. Han er helt vild med helikoptere, flyvemaskiner, biler og nærmest alt andet med motor! Så da vi både havde set helikopteren lande og lette igen lidt efter, var Olivers fødselsdag fuldent :). Dejlig dag!
Lørdag var festdag! Gæsterne kom kl. 14 og jeg havde bagt lækre boller og banankage - mums! Og så havde vi købt en kæmpe kagemand med masser af marcipan og slik på, så der var rigeligt til de 20 fødselsdagsgæster! Ja, familien bliver jo kun større og større, så vi ender med at blive pænt mange efterhånden :). Vejret var helt perfekt, så vi kunne sidde både i vores udestue og udenfor.
Oliver fik så mange gaver at vi vist allesammen var lidt overvældede - moderen var i hvert fald! Oliver var nu også - han var ret mundlam og stod til tider bare og kiggede skiftevis på hans gaver og på alle gæsterne.
Det er stort at blive 2 år!
2 af yndlingsgaverne er disse:


Udover disse fik han også bl.a. løbecykel, hoppeko, Duplo (helikopter og traktor selvfølgeligt), flyverdragt, vinterstøvler, fed retro Fjällräv rygsæk, trillebør, kost, puslespil, bog om biler, kæmpe badebold, retro kuffert i kraftigt pap (sådan en havde jeg også da jeg var lille), værktøjssæt, fjernstyret bil og sikkert en masse andet som jeg har glemt lige nu.. Det var HELT vildt!
Og hold da op hvor var vi trætte da de sidste gæster tog hjem ved 20-tiden!
En skøn dag :).

tirsdag den 16. august 2011

Travlhed i det lille hjem...

Sidder og nyder stilheden.. Emilie sover, så det er MOR tid nu :). Det er en travl tid i øjeblikket.. Olivers 2 års fødselsdag er lige rundt om hjørnet (på fredag d. 19.) og Emilies barnedåb skal holdes d. 28.. Så der er nok at se til... Olivers fødselsdag skal fejres dels på fredag hvor vores dagplejemor og børnene kommer hjem til os og hygger. Det glæder vi os til! Og så kommer vores familier på lørdag til kaffe og kage mv., så der er lidt forberedelser.
Emilies dåb har vi valgt at holde "ude af huset" - så der skal vi stort set bare sørge for at betale når vi går ;). Men jeg kan simpelthen ikke overskue at holde det herhjemme, så sådan er det!
Ellers går den daglige trummerum og jeg nyder at gå herhjemme, hygge med Emilie og få lidt fra hånden når hun sover :). Bl.a. er jeg i gang på Emilies værelse, så det kan blive klar til at gæsterne kommer her i weekenden. Jeg har fået samlet hendes seng, sat en rulle tavle (til kridt) op på et indbygget skab, hængt sættekassen op osv. osv. Så nu begynder jeg at kunne se en ende på dét projekt :).
Jeg har også leget lidt med Hama og har lavet lidt forskelligt ind til Emilies værelse, og så manglede jeg en æske eller lign. til opbevaring af Hama mini perlerne, men se lige hvad det endte med:


Det er et Nescafé glas som er blevet beklædt med stof (som jeg var heldig at modtage fra Binemor, ifm. en pakkeleg, som i øvrigt stadig mangler en deltager!!) SKYND DIG ind og hjælp med at fortsætte legen :). Det er så hyggeligt :).

lørdag den 6. august 2011

Endeligt færdig med trøjen til Emilie!

Men først skal I lige se...
Jeg har fået den smukkeste buket georginer!

Øøøh ja det er så min mand og jeg der spejler os i vasen...!
Og så er jeg langt om længe blevet færdig med mit strikketøj - en dejlig trøje til Emilie! Min aller aller første hjemmestrikkede kreation! Er lidt stolt, men kan godt se at den blev pænere og pænere efterhånden som jeg kom frem - dvs. forsiden er knap så pæn, bagsiden pænere og ærmerne pæne ;).. Hmm.. Ja ja man kan da se at jeg bliver bedre :). Skal I se den? Okay så..


Trøjen er lidt stor til hende, men det er også en str. 3-6 mdr.
De fine små blomsterknapper er fra Rice.

Og til sidst skal i da lige se mine smukke børn til barnedåb ved vores gode venners søn i søndags...

Oliver var vist svær for fotografen at fange - han er en krudtugle! Men han var så smart med kortærmet skjorte og slips! Simpelthen utroligt hvad man kan købe i H&M!

torsdag den 4. august 2011

Se min kjole...

Min søde mor kom forbi i går - hun sagde hun havde en gave til mig og om hun måtte komme forbi!

Se lige hvad hun havde købt til mig...


Kjolen er fra Culture - jeg er helt vild med den - den er super let og sommerlig og med så søde blomster! Tak til min søde mor :).
Men som om det ikke var nok, havde hun også denne fine æske med til mig...


Det er egentligt ment som en beautybox eller et smykkeskrin, men sådan et har jeg i forvejen, så jeg finder på noget andet at bruge den til :). Men super lækker er den i hvert fald, synes jeg!